My Drawing




~  Holla ,  untuk title ni eva nak share eva punye drawing but , kebanyakan eva use crayon ...   sejak eva berumur 5 tahun eva dah mula mengotorkan tangan eva dengan pelbagai jenis warna... hehehe...  maybe ni bakat yang eva ade , and mungkin orang lain tak tahu ...  Parents selalu support bidang yang eva minat , itu yang menjadikan eva lebih suka  bahagian kesenian ni ...   daripada awal eva cube dan cube sehingga sekarang mencari idea baru dalam mencari ilham untuk setiap lakaran ...    Seni ,  tak semua orang meminatinya tapi eva selalu mengingatkan  diri eva , bahawa  tiadanya seni dalam kehidupan tiadanya harmoni dalam kehidupan ... yep , cube tengok luar tingkap ... nampak ape? hee, nampakkan seni tu dimana ...   Kesenian ni pun terbahagi kepada beberapa bahagian sebenarnya ... sepertimana yang semua tahu , bidang pembinaan , fesyen , lukisan , gambaran , lanskap , and pada eva lah ... semua bende yang diciptakan adalah dari unsur seni ...  yep ,  eva memang minat dalam semua tu ...  cuma tahap pembelajaran eva perlu tingkatkan...  sekalipun dalam bidang ape pun , eva akan gunakan seni  sebagai inspirasi ...  kalau menyanyi pun mesti ade seni, tak kurang juga dalam lakonan.. :)  eva tak tahulah macam mane eva boleh terfikir sampai tahap macam tu ... heee...   based on my opinion ... lain orang lain pemikiran kan..  btw kalau bace entry ni eva ingatkan supaya bace dari bawah ke atas sebab  entry kali ni eva kumpulkan dalam satu title je...  yang atas adalah yang baru ...    ok,   continue with  pic...  


2015
ha, ni lah yang buatkan eva dapat ilham nak buat lukisan ni ... tengok pic kiri,tu yang dari internet ,and kanan hasil karya eva...   kalau tengok yang kiri tu dia guna teknik melted crayon... tapi disebabkan eva sayang crayon eva, tak saggup nak cairkan dia... haha...   so eva guna cara lain dengan warnakan dia mengikut susun atur pelbagai warna ...  so, eva puas hati ... :) hehe... maybe nak kena beli crayon  yang murah baru  eva bole cube buat lukisan melted crayon nanti.... memang eva nak cube... :D   so,nantikan lukisan eva yang seterusnya ... heee.. 

2015
oke , yang ni masa cuti pertengahan tahun sekolah ..   tak ade kerja eva cari kerja ..hehe...   ilham daripada internet juga , eva beri penekanan pada warna dan penegasan pada a couple tu....  lukisan ni mudah and paling ringkas kalau nak buat...   cume warna turutan tu tak berape jadi. biasalah , ape2 pun mana sempurna ..  tapi kepuasaan yang eva dapat bila dapat hasil akhir .. :)  tak sangke jadi.. hehe 


2015
oke, tu pic original from internet ,  nampaklah sedikit berbeza dengan pic asal ...   dari bibir je mungkin boleh nampak sedikit tak menjadi..hehe...   btw  eva dah cube ...  mule2 memang nak warnakan tapi ni percubaan eva yang pertama dalam melukis orang , jadi eva tanye pendapat sis eva ,diaorang cakap tak pe dulu kot mulekan dengan pensel arang . takut bile dah warna tak menjadi... :)  hmm.. so,tulah hasil akhir eva. 



2015
lukisan ni eva ikut contoh pic internet ...  mane kenalan atau kawan yang rapat dengan eva diaorang tahu eva kurang dalam melukis orang , misalnya potret atau lakaran komik... memang low ...  dengan bantuan akak eva (Lana)  dia yang tolong siapkan lukisan tu ... lagi2 bahagian hidung tu .... memang susah ... eva memang perlukan latihan melukis orang sebenarnya ... untuk lukisan ni eva beri penekanan pada teknik sebenarnya ...
media : pensel arang
unsur: positif and negatif
struktur : semi formal
teknik : jalinan

2015
ni masa exam pertengahan tahun eva ....  tajuk dia tunggul kelapa yang sedang berbunga di tepi pantai ... :)   eva rase ade peningkatan sikit lukisan eva kali ni..heheehe ... sebab ramai beri comment positif...   and ade yang cakap macam real .. hehe.. tak tahulah ae... lain orang lain pandangan kan... :)  so.  senyum je lah ... 

2015
ni sebenarnya  lukisan untuk kerja kursus eva ... eva ikut contoh internet ... :)  


2014
yang ni, masa eva tak tahu nak buat ape... so, idea ni entah mane datang pun tak tahu ..hehehe...  
pic ni tak lengkap sebenarnya ... eva ade buat idea olahan pada pic ni... nanti eva masukkan ... :)  and eva akan terangkan nanti penegasan yang ada dalam lukisan tu  ok ... 


2014
lukisan masa exam akhir tahun eva ...  nampak tak menjadi sangat titik lenyap tu... hm. but it's okay ... try try try and try ... don't easily give up ... memang tak selalunya semua lukisan kite akan menjadi sepertimana yang kita bayangkan ...  tajuk ni tentang hulu sungai tak salah eva... and lukisan nak penekanan untuk ikan and burung sebenarnya ... tapi , hm... memang lukisan ni kurang menjadi ...  hm... :( 


2014
lukisan ni exam pertengahan bagi 2014 ... tajuk dia eva tak ingat ... hehehe...tapi eva agaklah ae , tunggul kayu di tepi sungai ... maybe lah ...  hehe... ni pun eva tak puas sebenarnya dengan lukisan ni ...   ade bahagian yang eva suka and tak ... langit eva suke, tapi pokok tak menjadi... hmm...  tak pe, kalau tak ada kesilapan sampai bile pun kite takkan sedar sebenarnya ... so , terima lah hasil akhirnya macam ni  ...  


Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

~wink wink... leave ur comment sweety.. ^_^

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA