Sunday, 23 March 2014

~Title 1

~Holla readers.... :) how are u today? good? :D hehe... dah lame tak update... oke,today eva free... cuti sekolah lah katekan...oke ,now eva nak story tentang ,tentang,tentang ape ae? haha.... no idea sebenarnye...   sebab tu tajuknya pun 'title'  haha... lepas ni kalau eva update entry yang tajuknya 'Title ' maknanye tak berape penting dan eva tak ada idea lah tu ... haha ..   but sokay, i will story my show dance at school.   :)  

 hari ini merupakan 23/3/2014 .. genap 2 tahun perkenalan eva dengan dia sebagai kawan yang hanya bertegur di 'facebook' ...tak tahu kenape eva perlu ingat tarikh hari ni... hmm.. oke,malas nak story pasal tu... coz i know ,dia tak kan ingat pun tarikh ni..oke2, :)  semalam merupakan show pertame eva menari dekat sekolah untuk tahun 2014 ni ... macam2 perasaan eva rase... haha... takut,happy,teruja macam2 lah... oke let's see pic at bawah ni...  






that was  my first time wears tudung yang jenis macam tu..hehe....  ade lagi sebenarnya gambar menari yang lama tapi malas nak masukkan ... hmm..   eva rase serba salah sangat,sebab mase persembahan tu,eva ade salah step... :( btw nak wat cam ne kan...  tak semua perkara boleh jadi sempurna kan .. may be nervous kot time tu... but i promise to myself and my teacher,i will do better than that... :) i must.... ^_^ i love to learn  something new... eva suke mencube tapi kadang2 hasil tu tak memadai... hm.. ,
oke tengok pic bawah ni...  salah satu bakat yang eva ade... :D 

 pic yang aats ni,eva buat baru2 ni jugak.... eva try buat ni coz eva nak tengok perbezaan warne crayon and watercolour... btw eva sebenarnye memang lebih minat pade mewarna... melukis tu eva kurang.. :)

 yang ni pulak,eva masuk competition dekat sekolah... maulidurrasul... :) tak tahu lagi menang ke tidak....  lambat cikgu nak sampaikan pemenang nya... i just wait.. :) hehe

 yang ni pulak,eva  buat  berkenaan dengan MH370  yang memang berita ni kecoh dan jadi perbualan mulut ke mulut manusia ... :')  harap semuanya baik2 saje.. eva simpati atas ape yang telah terjadi... 
oke ,now kite layan favourite song eva ni...  :)

 Encik Mimpi -doa untuknya


   

Baru kini ku tahu lemah nya diriku ,
Hanya mampu berharap keajaiban berlaku,
Ku memohon padanya oh Tuhan Yang Satu,
Berikan kekuatan itu..

Semesta kata sabar cuba ku sisipkan,
Berjanji akan bersama hadapi segala,
Takkan lelah bukti kasih akan ku tunjukkan,

Ku hamparkannya di dalam doa...


Tuhan ku memohon,mudahkan segala,Bantulah dirinya lindungi dirinya,
Karna ku tak sanggup dirinya derita,

Semua atas nama cinta...


Tuhan ku memohon,ampuni segala,
Dosa-dosa hamba yang selalu terleka,
Dan aku bersujud mengaharap bahawa Kau bantu dirinya....


listen here too.... :)

video 


eva percaya,setiap yang berlaku itu pasti ade hikamahnya.... Tuhan yang menentukan segalanya... :)

oke,now continue story... 





 haaa... da tgok kan? haha...  oke,yang pic ni mase eva pergi sekolah EC(english collage) .... ade karnival sempena 100 tahun sekolah EC masih berdiri gah... :)  eva salute dengan sekolah tu.... konsep pembinaan sekolah tu memang unik... eva rase macam eva ade dalam zaman dulu2 bile msuk sekolah tu... :) hehe... sekolah dia macam ala2 british... :) unik sangat..  teruja...  


mase hari ape ae,eva sendiri dah lupe tapi eva terjumpa satu article ni ... let's see..


eva tak tahu kenape masih ade lagi manusia yang kejam macam tu..? kalau eva ade dekat tempat orang tu,eva pun tak tahu lh.. hmm.. :( mase eva terbace je story ni,air mte eva terus mengalir... eva dapat rasekan something...  eva dapat ni daripda FB, (DUNIA KUCING)  fanpage ni bagos.... :) eva dapat tahu banyak bende dari page ni... seriously! :D eva tahu banyak bende pasal kucing yang ade di dunia ni... macam2 gelagat,aksi... haha... comel sebenarnya haiwan kesayangan Nabi ini...  PELIK!dengan orang yang sanggup aniaya haiwan... mungkin golongan yang macam  ni memang tak ade hati... tak rase belas kasihan.. sedangakn sikit saje kite cubit kucing itu,hati kita mudah tersentuh,rasa bersalah... hm.. :)  pelik,pelik,pelik.... 



oke,eva pun tak tahu nak story ape lagi.... akal berfikir tangan yang menaip... :) itulah eva...  maybe orang lain tahu name kita,tapi mereka tak tahu kisah kita... :) am i right? kalau betol sap tangan sikit... :) haha...

~history cannot be change,even with tears of blood.
what's important is your present,it will determine your future...  
#take a note sweety.. 

papai... muah.. :* 
~DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST OK.. ;) 
perbetulkan jika eva ade kesalahan.. eva terima.. :) just leave ur comment sweety.

<3 EsToY eNaMoRaDo De Ti
 (typing at 6: 34 pm   23/3/2014)


~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA