Friday, 5 September 2014

~ Sampai menutup mata :')


Aku tak mudah untuk mencintai 

Aku tak mudah mengaku ku cinta 
Aku tak mudah mengatakan 
Aku jatuh cinta ...  





  ~ Holla readers ...  :)  ok, macam entry yang lepas, eva nak continue story pasal  raya right? :)  ok ... ape pulak kena mengena dengan tajuk tu ?  jeng2 ... haha ...  ok, eva mulekan pasal  title tu dulu   ok.. raya punye story last sekali ... hehe.sebelum tu , cube dengar new song SCM player eva ..hehe...  lagu love story daripada Francis Lai  and  sad melody  ... tenang je kan ...ok,  let's scroll.... ^_^  wink wink ...  kite continue ...  :) 





~ Sampai menutup mata ...  

ape yang eva cube maksudkan di sini ialah  kenangan dan satu penantian sebenarnye . setiap perkara yang berlaku dalam kehidupan eva akan simpan sampai eva menutup mata . yep, lirik atas  tu lagu daripada Acha Septriasa one of my favourite singer .. :)   story ni sebenarnya more to love..  lirik tu memang menunjukkan pasal diri eva . eva sukar jatuh cinta dan eva sukar untuk meluahkannya . :) that's why eva lebih suke  menunggu daripada mencari . ade setengah pihak cakap 'cinta tu perlu dicari'  dan 'menunggu seseorang yang tak pasti adalah perkara yang sia2 '  dua ayat ni selalu sangat eva fikir...  masing-masing memang diberi peluang untuk memberi pandangan serta cadangan .  jadi eva terima ayat tu . tapi eva masih keliru dengan diri ni . eva pun tak tahulah nak story macam mane,memang diri ni je yang faham . hati ni dah tertutup untuk  bercinta  lagi  hmm....    



older posts eva ade cakap kan , setiap ape yang eva nak luahkan eva akan luahkan di sini . di ruangan blog eva ni .  jadi , eva pun tak tahu ajal eva bile ... memang eva nak jadikan ruangan ini sebagai satu kenangan yang orang laen boleh tahu pasal diri eva ...  :)  eva sebenarnye tak nak orang laen lalui ape yang eva  lalui ...  memang kehidupan ni penat , tapi walau macam mane pun kite tetap kena teruskan ... sejujurnya ,ape yang eva tengah rase sekarang , eva dapat rasa something ... eva pun tak tahu ape yang eva tengah cakapkan ni ....  memang dari hati ...   eva masih banyak  cita2 yang eva nak capai . bukan capai tapi hendak dan mahu  cita2 tu wujud dan muncul ... cita2 tu bukannya hanye pekerjaan tapi semua angan2 yang kita nak  ...   memang keluarga menjadi keutamaan eva sekarang ... tapi sebelum eva nak bantu keluarga eva,eva perlu bantu diri eva sendiri ... barulah eva boleh bantu keluarga dan orang lain  ...  itu prinsip eva , kalau bicarakan pasal  seorang kawan ,  pada eva memang kawan tu perlu tapi itu bukan utama ... kawan boleh  dicari ... ye,memang mudah untuk kite dapat kawan ...  dan berdasarkan ape yang eva perhatikan dari kakak2 eva , diaorang memang ade kawan rapat...  memang pade mulanye  eva nak sangat jadi macam diaorang, tapi itu mule2...masih di alam persekolahan ..  masuk sahaje alam pekerjaan,masing2  memang pentingkan  diri sendiri ...  kerjaya?  ...  ye kerjaya yang diorang mahukan sampai perlu tinggalkan kawan ... bukan kakak eva tapi kawan dia ... :)   memang kejayaan kite tak perlu pandang orang laen ... bak kata cikgu ' nak berjaya jangan ikut kawan,lupakan kawan  '  baru eva faham sekarang ..     bercakap pasal kawan , tengok pic dekat bawah ni  dulu ... :)  










Mimie,Danial Ahmad,Daniel Tamin ,Razmil ... Arina,Tyra,Zera,Radh ...   name2 tu yang eva rapat buat masa ni .... kawan2 kelas  yang laen pun ade sbenarnye....  Alex.... hehe....  thanks Alex sebab singgah  at jue punye blog ni.... dia ade comment ,dia cakap  entry  eva ni  panjang sangat ... haha ...  tapi  pade eva , eva ni  suke membebel ... jadi tak salah  nak panjang2 ayat  tu.... hahaha....  type panjang2 ni pade eva ,eva puas ...sebab eva banyak  meluahkan ....  sebab tu panjang ...  kadang2 tak de point  pun dalam ayat ... haha...  
  



continue tadi , kawan kite sekelip mata boleh bertukar  orang ... memang eva ade perasan beberapa kawan eva yang suke bermuka-muka ... depan baik belakang mengata ... yang suke ambil  kesempatan pun ade ...   tapi eva dah malas nak fikir pasal tu ... 

buat masa ni ,memang name2 dekat atas tu  lah yang menjadi teman eva sekarang ... tempat nak happy ... lagi2  yang pkai baju biru tu ...  yang lelaki tu ...  kadang2 sakit hati tau kalau lawan cakap dia...  huh! dia asyik nak menang  ...  haha... tapi eva tak kesah pun,sebab  bergurau kan... :)  eva tak tahu lah antara ramai kawan2 eva, dia yang paling eva tak suka.... hahaha...  bukan tak  suka ape, maksud eva,dia selalu cube cari kesalahan eva... lagi2 kalau pasal boyfriend ... dia yang paling poyo bile bagi opinion ... hehe...   dia cakap dunia ni lah mase untuk 'ENJOY' ....  nanti dah tua tak laku lah ...  haha...  memang dia paling degil ...  memang eva akui kadang2 pendapat yang dia kemukakan ada masa betol... tapi cara penyampaian dia tu salah ...  it's okay ... btw kalau dia buka blog ni , eva  just nak wish thanks  to Daniel Tamin ... :)   walaupun ayat dia kasar bile nak tegur kesalahan orang laen ,tapi dia memang sporting ...  same jugak dengan kawan yang lain tu , memang diaorang tempat eva untuk rase gembira ...  tu kawan sekolah,  kawan luar eva, eva susah sikit nak cerita...  hmm..   kalau tempat eva nak luahkan perasaan sedih , bukan dengan diaorang ... :) eva lebih suke simpan sendiri ... tak pun disini lah tempatnya luahan hati eva ...  maybe... :) 



tengok pic dekat bawah ni ... :D eva dapat dari fb ...  










 sweetkan .... ^_^  hehe...   kalau eva diberi  pilihan, memang eva nak yang begitu ...  hehe... ok, pasal raya   , tahun ni memang tak de yang special .... same je macam tahun2  lepas...  hmm.. :( 










ok, setiap tahun sebenarnye memang gambar kiteorang berlima sepatutnye... tapi entahlah my oldest sis Lana .... dia tak mau amik gambar ... pade eva gambar tu lah kenangan sepatutnya kite semua kene ade bersama ... tapi dia hmmm... eva tak tahulah dia tu...   pic tahun lepas..... yep raye tahun lepas lebih best maybe ...    


raya 2013 .. :)





raya 2012 ... :) 


time karaoke... :)

dinner time ... :)

at hometown ... :) 



semua gambar ni memang menunjukkan kenangan ... :)  kenangan  yang memang tak boleh dilupakan ... eva pernah terfikir,macam mana bile eva  dah habis sekolah , masing2 melangkah ke alam dewasa ... mesti semuanya berubah ... tak kan sama ... jadi,bile ade peluang untuk kite ciptakan kenangan kite perlu buat dan simpan  kenangan tu ...  that's why eva rase bersyukur jugak , sebab adenye blog ni eva dapat kumpulkan semua kenangan ...  eva suke tengok semua picture tak kire lah eva punye gamba or orang laen sebab ape ,sebab eva dapat rase bile gamba orang tu senyum, eva rase eva ade dekat tempat  orang tu , maksudnye dia tengah happy ... walaupun kite tak tahu masalah disebaliknye...  :) 




ok, eva nk share something ni .... teruskan scroll ... :) 




1 -





 2-
 3-




oke, da tengok kan ... hehe.. ni lagi satu masalah .... eva pun tak faham sebenarnye dengan orang yang macam ni ...    first pic --->  asalnye eva comment dekat satu page ni .. page dunia kucing ...  eva bace comment orang ni dia bergadoh dengan admin page... jadi eva tanyalah kenape... and cube meleraikan and  lepas tu settle masalah ni ... tibe2 eva dapat request friends dari sorang lelaki  bernama Aduka ..  tak tahulah nama betol ke tak ... mule2 dia tegur , eva layankan je lah... sebab dia minat kucing... eva suke berbual dengan orang yang mempunyai minat yang sama dengan eva..  pastu, biasalah lelaki , makin lama makin menjadi-jadi pulak... mulalah number  fon itulah inilah ...macam biase, eva memang takkan bagi ...   dia sepatutnye  hormat keputusan orang... esoknye..eva tengok dia da remove eva ...  second pic ---> mulenya eva tak faham   ayat caption   dia tu .. jdi macam biase eva comment sebab suke tengok  miooww yang comel2 ni ... :)  hehe ...  pastu eva faham kan balik maksud tu ,baru eva faham ... third pic--- >  baru eva tahu yang dia admin page tu ....  hoho .....   




moral of this story , jangan kite mudah menyangke seseorang itu baik ...  kenali dia baru kita tahu perangai dia.... hah, kan ... eva  terkena ...  hehe... eva bukan nak malukan ke ape ke,cuma nak  bagi dia pengajaran ... kalau lah dia terjumpe blog ni, eva nak just nak cakap , tak perlu melibatkan page dirinya sebagai admin untuk lepaskan geram ...  kan boleh kalau dia  sent chat dekat  inbox....  hmm

rupe2nya bukan eva je, orang lain pun pernah terkena ...  tapi eva tak pernah UNLIKE page tu ... sebab tujuan  eva ,eva nak tahu perkembangan pasal kucing walaupun  orang yang updatekan tu  Mr. Aduka ...  :)  it's okay ,benda ni da settle lama cume eva  nak story balik ... takkan disebabkan bende kecil ni  eva tak nak tahu  perkembangan meoow kesayangan ku.. heheh...  :)  


oke, story ni pulak pasal kawan lama eva...  :)  hmm.... memang susah kalau kite hidup  asyik kite je yang disalahkan ....  kes ni dah settle , cume eva hope masalah kawan ni tak berpanjangan .. eva tak suke bermusuh ... eva suke berkawan dengan orang ramai ...   wani, if u open this blog , jue hope wani jangan ulang kesilapan wani ... berbincang penyelesaian  yang baik,bukannya buang kawan serta maki .... 
memang hati ni masih terase, tapi kite perlu bijak menanganinya... eva sendiri pun dah cube perbaiki ...  perkara remeh macam ni tak perlu dipanjang2 kan ok.. :)   kite diberi akal untuk membuat pilihan yang wajar .... 
  
pasal aduka  dan wani , eva cerita sebab  perkara ni juga merupakan kenangan .... walaupun pahit ,ade yang sakit hati ,geram,sedih,terkilan and macam2 lagilah ... tapi memang kite tak boleh lupakan ...  

~If u LIKE me,TELL me 
If u MISS me ,SHOW it  
If u LOVE me , PROVE it 
itu yang eva mahukan jika seseorang  tu Like,Miss and Love me .... ^_^  Tell,Show and Prove  itu penting dan  perlu ...  


setiap ayat dan gambar akan menceritakan sesuatu ... :)  itulah kenangan  ...  yang bermula dari diri sendiri , keluarga, kawan serta teman istimewa eva nanti ... :)   semua tu memang kite kena simpan ,lagi2 perkara  yang indah ...  topic kali ni eva rase memang ade kaitan pasal  older posts eva kan  ...  




 jika diri kita yang  tidak menyimpan kenangan,siape lagi yang menyimpan bukan ... :)  sebelum jari ini berhenti menaip , sebelum kenangan akan hilang , sebelum nafas ini berakhir ,  sebelum roh pergi  meninggalkan jasad , kite hargai lah kenangan  yang kite ade ... :)   sampai menutup mata , eva akan ingat segalanya ....  kehidupan itu indah jika kita pandai hargainya ... 





 SaMpAi kU MeNuTuP mAtA ~    





papai... muah.. :*
~ DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST OK.. ;) 
perbetulkan jika eva ade kesalahn.. eva terima.. :) just leave ur comment sweety.

<3 EsToY eNaMoRaDo De Ti
     (typing at 11: 25pm 5/9/2014 )
Comments
1 Comments

1 comment:

Anonymous said...

beauty girl . i love that song .can we know each other ?

Post a Comment

~wink wink... leave ur comment sweety.. ^_^

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA