Thursday, 12 June 2014

~ Erti Persahabatan :')

 
      ~ Holla readers ....  meet me again... hehe... entah kenape entah dalam minggu ni rase rajin nak update entry.. hehehe... maybe eva tak de tempat nak luahkan rase hati ni...so sini je lah tempat yang eva bole cerita kan... bagi tenang sikit hati ni... hurm.. dah nak dekat pertandingan tarian  je mesti sakit tekak,flu and fever... :(  banyak dugaan yang kite hadapi..  tu baru pasal kesihatan,belom yang lain2 lagi tu... masa terus berputar,kite sebagai manusia tetap juga kene teruskan kehidupan walaupun kite berade dalam kesulitan,kepayahan,kesusahan and macam2 lagilah..  :)  kali ini,eva bawa story pasal persahabatan...  yep,ramai tahu maksud kawan,sahabat,bestie,friends,rakan,teman   hah ape lagi.. semua tahu..  tapi pernah tak kite terfikir bahawa kawan rapat dan kawan baik adalah berbeza? okey ,before tu jom tengok bawah.... :D  

 Erti Persahabatan..


 Satu ungkapan yang senang disebut melalui bibir kita namun perlaksanaan dan pencarian seorang sahabat amatlah sukar dicari dan payah diganti jika kehilangan mereka.


1.Kawan tu bukan macam main FUTSAL. Mula-mula kejar… Dah dapat sepak…
2. Kawan tu bukan macam main SKATE. Mula-mula gosok…Lepas tu pijak…
3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap…Dah dapat tendang…
4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS. Dah pakai pastu buang…
5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…
6. Kawan tu bukan macam PELANGI. Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul…
7. Kawan tu bukan macam KERETA. Rosak sikit jual …Beli baru…
8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE . Kejap ade kejap takde…
9. Kawan tu bukan macam BANK. Bila dah takde duit baru nak cari…
10. Lagi…Kawan tu macam ape ye??? Hmmmm…Haa…Kawan tu macam AWAK LA… Bila saya tulis artikel, awak akan baca dengan teliti sampai habis…


hehe... eva suke ayat ni... hehe.. tapi betolkan ayat tu.. ?  oke,bawah ni ade lagi... teruskan scroll.. :* 

Pujangga pernah berkata, persahabatan yang tidak jujur umpama meniti buih di lautan. Hamparan buih nan memutih, hanya indah di luaran namun melewatinya bererti menuju ke jurang kehancuran .Mencari sahabat sejati bukanlah mudah….ramai yang bersama berkongsi suka, namun kurang yang ingin menemani kita meniti duka.
Sahabat sejati nilainya tiada bandingan. Dia ibarat berlian yang terbenam di dasar lumpur. Meskipun berbalut kekotoran, gemerlap sinarnya terserlah jua. Sahabat sejati juga menjunjung erti setiakawan, kejujuran dan bertanggugjawab. Sama bergembira di waktu senang,  membimbing dan membantu sewaktu diri tergelincir dari batasan.
Meskipun mungkin menegur itu mungkin disalahtafsirkan, tetapi atas dasar tanggungjawab sebagai sahabat….diteruskannya juga. Sahabat sejati tidak semestinya perlu berada di sisi kita setiap masa. Mungkin dalam setahun, pertemuan dengannya boleh dihitung dengan jari. Namun, hubungan dalaman yang erat terjalin sebati di dalam jiwa. Biarpun jauh, nilai persahabatan yang sedemikian akan tergenggam erat dalam diari ingatan.
credit to  :) ---> 


http://cahayapurnama.com/erti-sebuah-persahabatan-kawan-teman-friend-sahabat/ 





let's me story ... semalam 11 June 2014... eva pernah cerita psal 'About Him'  older posts eva... kalau korang ade bacelah... hehe ... meyh nak habaq ni... lelaki yang same .. kenalan yang hanye bertegur di facebook tetapi tak bertegur bile jumpe di sekolah... hihi... mule2 eva inbox dia... chat macam biase... dengan dia suka bergurau tu... tibe2 je dia cerita yang dia ade masalah dengan ex-girlfreinds  dia...  so eva tanye lah dia, kenape?  dia cakap ex dia tu selalu text and call dia ni ... ex dia tu cakaplah sorry atas segala kesalahan yang dia pernah buat... and si lelaki ni pulak takut bile hati dia tibe2 berubah... pastu dia tanye eva,ape yang dia septautnye buat... eva pun terkejut juga,sebelom ni dia mane ade moody macam tu... tibe2 je semalam dia laen...  sebelom ni klaau chat dengan eva,uih,pantang ..hehe mesti happening...  sebab dia tu suka menyakat.. :)  jadi eva jawablah ..bunyinye macam ni hehe(macam bole dengar je) :P  ----> 

warne biru tu name dia...secret... :P hehe...  so, eva hope dia perlu bijak buat pilihan... :) eva story ni pun sebenarnye nak bagitahu dekat readers bahawa kawan adalah penting jika kite ade masalah kan? hah... that's why eva story pasal dia..kawan ni tempat  kite luahkan sesuatu masalah...kawan jugalah dorongan bagi kita..  and berbalik kepade perbezaan kawan rapat and kawan baik.. :)


Eva baru tersedar sebenarnya eva tak de kawan baik.(sahabat)  :) selama eva hidup dekat muka bumi ini ,eva baru tersedar sekarang...seriously! betape lalainye eva dengan dunia ini... hurm.. :( yep,kawan yang rapat dengan kite memang ramai,tapi yang betul2 ade disisi kite tu tak ade..  hurm,maybe eva lambat tersedar...  jadi dari sini pun kite da boleh dapat bezakan mane kawan baik a.k.a sahabat dan kawan rapat a.k.a teman,rakan ....  so,pade eva ,eva rase eva dah buat yang terbaik untuk kawan2 eva... tapi tak tahulah bagi pandagan diaorang... eva rase tak pernah pulak eva ni memilih kawan..  cuma dalam laman sosial je lah,maybe eva banyak sombong.. hehe..yelah strangers right...kite tak kenal diri dia yang sebenar so susah nak trust..  ade mase free  tu eva layan jugak... :) tapi tak ramai kawan perempuan yang tegur... memang 98% adalah lelaki.. :P nak buat macam mane kan.. lumrah kehidupan zaman sekarang..  keje nak tackle perempuan je.. sometimes eva dah lali dengan diaorang punye ayat yang nak 'mengayat'  tu... yelah,mule2 puji2, pastu bile tak dapat tackle terus hilang hormat dia dekat kite.. hehe.. nak tergelak kadang2...  but lain pulak kalau dengan lelaki yang macho sikit... yang hot lah..  hehe... yang jenis macam ni pulak lagi sombong... terus tak  bertegur..  eva tak kesah pun coz i know kalau setakat tegur sekali je dekat chat,lepastu dah tak  bertegur pun tak guna right? :D  kalau jenis eva lah,eva lebih suke friends tu tegur eva dulu...  eva tak pandai sebenarnye nak mulekan perbualan.. nak says hi pun eva rase macam malu.. hehe.. tapi kalau dah knal eva,eva ok je... sometimes gile, keje nak ketawe je.. hehe...  yup.. that's me... real of me.. andai eva diberi peluang nak buat rancangan mencari sahabat sejati memang eva nak buat.. hehe..macam rancangan  BFF Paris Hilton.. ok.. minat rancagan tu... sekarang je dah tak ade... :)   dari situ je kite dah boleh tahu perangai  kawan yang kite nak  kan..  

pade eva, orang yang berade di sekeliling  eva diaorang maybe masih tak  nampk lagi kot erti sahabat yang sebenar...  so eva bukan boleh buat ape pun...  jadi eva diam je lah.. sebab eva sendiri masih ade banyak lagi kesilapan dalam diri ni... eva pernah terpengaruh dengan ajakan kawan.... time tu mase eva form 1, budak2 baru nak naik.. haha... bile ingat balik  kelakar...  time tu diaorang ajak melepak sampai pagi dalam pukol 3,4, 5 macam tu lah.. tapi eva tak pernah salahkn diaorang sebab masing2 dibekalkan dengan fikiran... kite boleh memilih mane jalan  yang patot kite ikut ..  tapi memag kehidupan eva bebas... parents tak pernah kongkong eva... diaorang memahami...  jadi,pade eva jugak,bila kite dah diberi peluang sebegitu kite patut gunakan dengan betul.. bukannye salah.. macam eva dululah.. hehe... i know,setiap manusia tak kan lari dari kesilapan...   (gelak sorang2)  :D  haih... hehe...  


meyh tengok video ni..hehe .... :D  

from youtube... hehe...  ~jangan sakiti aku .. 





                                          

  from keek...  ~ selamat malam cinta... dengar  lah sekejap.. :P 


continue story tadi....  macam dekat sekolah eva jugak... eva join kelab PRS... (pembimbing rakan sebaya) ... sometimes eva rase mcm tak layak nak join kelab tu... eva ikut kawan sekelas... memang kebanyakan yang masuk group tu budak2 nerd... but,eva tak kesah pun... coz i know,kite berkawan  bukan nye kena memilih... nerd itu pandai... :D first time kelab tu wat perjumpaan eva rase tak selesa... nak tahu kenape? eva ni boleh dikategorikan budak yang tak suka ikut peraturan sekolah.. hurm.. yep,eva benci... tapi nak buat macam mane,semua tempat ade peraturan..  so,eva terpakse  to accept it...  bukan nye eva langgar peraturan yang gile2 tu.. kadang2 kesalahan kecil je... example : tak pakai stokin,kasut berfesyen,beg sekolah ,baju,tudung...  hm... eva pelik juga,tak kan lah dia nak buat sekolah tu macam sekolah agame? agak2 lah kan..  pade eva,eva tak nak jadi hipokrit... macam mane dekat luar eva punye pakaian,macam tu jugak dekat sekolah... selagi eva boleh berfikir mane yang patut eva ubah ,eva akan ubah..  so, maybe ade readers yang bace ni rase  eva poyo,or something else.. it's okay.. :)  i know myself.. and sekarang pun eva dah buat perubahan pade diri eva... berubah itu memerlukan masa... so it will take a long time.... yang pasti bile saje bab ilmu,pelajaran eva akan buat... example: kerja sekolah... :D  eva rase tak sabar nak  habis sekolah..  tujuan ke sekolah adalah satu iaitu Belajar Untuk Dapatkan Ilmu... yeh,that's my prinsip.. sebab tu eva dah lali dengan teguran  cikgu or kawan2 yang dengki tu...tujuan utama eva,ILMU .. 

 oke ,kelab PRS tu ade moto dia tersendiri... moto dia ialah ---> Bantu Diri Untuk Bantu Orang Lain..  lepas je eva dapat tahu maksud kelab ini eva terfikir sndiri...  yep,eva ade kelemahan diri yang harus diperbaiki,and eva perlu bantu diri eva dan barulah eva bole bantu diri orang lain...  :) yep... baru eva tersedar sekarang...  mule2 masuk kelab ni eva rase macam tak de function, as like my second sis said.. group mengarut... tapi dia tak  halang eva pun masuk group tu... and sememanglah cikgu2 ade yang suka mengate belakang... pade eva,yang pasal cikgu tu btol... tapi ayat yang depan tu salah..hehe  .. kite masuk sesuatu tempat tu baru kite tahu sebanar tempat tu bagaimana..  so samelh dengan story eva ni... eva dah msuk group ni baru eva tahu... walaupun eva kurang berminat dengan cikgunya.. hurm... sorry teacher.. but i must be honest..  :) 

cuma satu eva harapkan agar eva dapat jumpe seseorang yang boleh membimbing eva,ade di setiap waktu tak kire suka atau duka... eva  nak kawan yang suke bermuka-muka ni... eva tahu kawan yang eva ade sekarang ni ramai yang membenci dari yang menyukai... yelah,depan baik ,belakang mengumpat .. it's a normal.. dah lali dengan semua tu... sometimes,diaorg tak bole tengok kite lebih dari dia... so,eva bukan bole mengubah ape2 pun... eva terima semua tu... 


and one more thing , jangan kerana lelaki atau perempuan (bf/gf) kite bergaduh sesama rakan.... tapi itulah kenyataan yang ade sekarang berlaku di hadapan mate eva... kawan2 terdekat eva...  yep, that's why hati eva ni lebih suka dengan status single daripada  taken.. :)  kite akan lalui lebih lagi pada alam pekerjaan,sambung belajar nanti...  tak perlu takot diri tu tak laku.. klau dah memang tuhan tu sudah tetapkan,kite cuma tunggu... memanglah  seusia eva ni perlukan kasih sayang yang lebih,tapi perlu ade batasnya... as like kawan terdekat eva, sorry bukan nak ngumpat tapi bercerita ape eva selalu perhatikan..  dia ni  dah banyak kali couple,time nak kan lelaki tu punyelah beriye, bile dah dapat ,dah couple, ade je yang tak kena...  eva pelik dengan orang yang macam ni... dia bole bertukar-tukar pasangan .. sedangkan kalaulah eva,eva tak sanggup nak kongsi kasih sayang dekat lelaki tulah,lelaki ni lah...  omg... seriously..   tapi nak buat macam mane,kehidupan dia... dia ade akal fikiran dan boleh berfikir,jadi dialah yang kena tentukan.. eva cume jadi pemerhati.. pernah jugak eva perli dia, demi kebaikan dia,tapi dia buat bodoh je.. so, nampak lah sekarang dia masih dengan plihan dia..  eva takot je bile keadaan sekeliling eva akan mempengaruhi eva..maksudnya, eva terlalu berjage-jage  sampaikan hati ni tak boleh nak terima mane2 lelaki... tu yang eva takotkan... eva pun tak tahu kenapa eva dekat dengan orang kebanyakan yang seperti ini...  i don't know why ...   :) tipulah eva kalau eva tak  rasa sunyi, memang sunyi kehidupan ni sekarang... tapi tak apelah,selagi nyawa eva tak berhenti,dan diberi peluang untuk meneruskan menaip entry,eva akan terus menaip.. disini tempat eva hilangkan kesunyian.. :) mungkin eva tak dapat rase kebahagiaan tu sekarang,tapi eva tahu Tuhan mungkin memberikan eva kebahagiaan kelak... eva harus bersabar... :')  yup... kebahagiaan itu pasti akan muncul...   



Dunia tempat kite berpenat
Akhirat tempat kite berehat :')


papai... muah.. :*
 ~DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST OK.. ;) 
perbetulkan jika eva ade ksalahn.. eva terima.. :) just leave ur comment sweety.

<3 EsToY eNaMoRaDo De Ti
 (typing at :3 15 am   13/6/2014





Sunday, 1 June 2014

~ Kematian Itu Pasti .... :)



        ~ Holla readers .. :) meet eva again.... story kali ni is about life.... ^_^   nak tahu ape makna sebenar kehidupan?  and ape kene mengena dengan kematian? :) follow story eva ok... hehe ...  



before eva nak story pasal tu,meyh tengok pic dekat bawah ni dulu...









semalam merupakan 1 JUNE 1998  ... menunjukkan tarikh hari lahir eva... cewahhh... hehe....   actually cake tu for my parents coz hari ulang tahun perkahwinan diaorang yang ke-20 ..then my mom said,celebrate sekali with eva's birthday.....   anniversary parents eva 28 may ...  tapi ade show dance time tu...tak dapat celebrate in that time... so tunda 1 Jun celebrate... :)  

pada eva , birthday eva tahun ni sama seperti tahun2 lepas.... nothing special... eva dah tak kesah pun dengan perkara macam tu... sudah terbiasa.... masing2 busy....  memang sometimes rasa ingin kembali pada zaman kite kecik2 dulu ... setiap tahun celebrate , dapat banyak hadiah ..hm...  rindunyer ....   :(   and semalam juga lah ade reunion day ex-student sekolah rendah eva ade buat perjumpaan....hm... rasa kecewa pun ade coz eva tak dapat pergi... sebab ade  latihan tarian...  it's most important....  nak buat  macam mane kan...  
let's see pic dekat bawah ni.... scroll.. :) 





~otw nak  pergi angsana ... :)  first show blue traditional dress... :)

 

second day.... yellow.. :) 




 hari pertame show from left belakang- Abg Fendi,Abg Affik,Abang Al,Abg Ejal

                             from left hadapan-its me :) ,Eja ,Nana,Kak Miera ..

 hari pertame show from left belakang- Abg Fendi,Abg Affik,Mama,Abang AL,Abg Ejal
                             from left hadapan-its me :) ,Eja ,Nana,Kak Miera ..

  hari kedua show from left - abg Ejal, Eja my sister ,abg Affik, Nana my sister, Me (eyfa eva) ,abg Fendi,Kak Miera,abg Fairuz

 before show ... :)  from left -kak miera,Nana,me(eyfa eva) Eja 



eva banyak dapat pasangan dengan abang Ejal...oke... dia baik... banyak beri tunjuk ajar.... same jugak dengan yang lain2 tu....  banyak kesalahan tarian time tu... hmm... latihan pun tak cukup masa.... btw diaorang nice... :)   ok,now continue story tadi.... 



~KEHIDUPAN  ITU PERLU

  
Kehidupan di dunia ini hanyalah dipinjamkan oleh Allah SWT kepada manusia buat sementara waktu.Namun,ramai manusia yang terlupa tentang erti kehidupan ini.Ada juga,yang terlalai dan hanyut dengan dunia ini sehingga lupa bahawa mereka akan meninggalkan dunia ini buat selama-lamanya. Di dalam dunia ini,kita sentiasa diberi pilihan oleh Allah dalam apa sahaja perkara yang kita lakukan.Manakala,dalam alam lain iaitu alam akhirat kita tidak lagi diberi pilihan,namun kita diberi syurga atau neraka atas pilihan yang telah kita pilih di dunia.

         Kehidupan adalah sebuah kesempatan yang sangat berharga untuk kita. Jangan sampai kita sia-siakan kehidupan di dunia ini untuk sesuatu yang tidak jelas dan akan sirna. Kenikmatan dunia ini pun kalau mau kita fikirkan dengan baik, maka tidaklah lama.sesungguhnya?Setiap manusia tentunya memilki kehidupannya masing-masing. Semuanya memiliki arti kehidupan yang berbeza.Berbeza manusia berbeza pula arti kehidupan seseorang dan setiap manusia juga mempunyai jalan masing-masing untuk hidup. hal inilah yang menyebabkan setiap manusia mempunyai pengertian hidup yang berbeza.
      
        Ada yang sadar dan ada pula yang tidak menyadari apa sebenarnya arti dari sebuah kehidupan yang sesungguhnya. Tidak ada yang bisa menyangkal kalau seseorang belum mengetahui akan arti sebuah kehidupan yang sesungguhnya. Tentu semuanya memerlukan proses. Dalam proses inilah manusia mencari akan arti dari sebuah kehidupan yang sesungguhnya. Saat manusia menemukan arti kehidupannya selanjutnya manusia berfkir untuk apa arti kehidupan ini? Begitu manusia menemukan untuk apa arti kehidupan tersebut. berarti ia telah menemukan jati diri yang sesungguhnya.


       Untuk apa arti kehidupan?Kita sendiri tidak pernah menyadarinya. Kadang kita juga sering kehilangan akan arti sebuah kehidupan yang sesungguhnya. Tak sedikit pula orang yang patah semangat, putus asa dalam menjalani kehidupan. stress karena tak mempunyai arah dan tujuan hidup. Betapa pentingnya dalam diri seseorang memahami akan arti kehidupan yang sesungguhnya. Mungkin diri kita akan terasa goyang saat
ditimpa musibah. Kehilangan akan sesuatu ataupun lainnya yang menyebabkan diri terombang-ambing dalam kehidupan. Seandainya kita benar-benar memahami arti sebuah kehidupan tentu kita akan benar-benar tegar dalam menghadapi setiap gejolak kehidupan.Sebagai manusia yang beragama tentunya kita mempunyai sandaran hidup akan keyakinan kita terhadap pencipta. Kita bisa menemukan arti kehidupan sesungguhnya lewat agama yang kita anut. Kita terus berfikir dan mencari sampai pada titik yang mempertemukan antara diri dengan tuhan.Dengan begitu kita akan sadar sejauh mana kita mengartikan kehidupan ini. Dan pada akhirnya tinggal kita sendiri yang menyimpulkan Apa arti kehidupan ini? Untuk Apa? Dan Akan Dibawa Kemana Arah Kehidupan Kita Tersebut? mungkin kita sebagai manusia akan terus berfikir dan mencari. Maka sempatkanlah diri kita untuk berfikir dan terus mencari Arti kehidupan ini. Kita boleh berbeza akan pengertian arti kehidupan ini, tetapi kita jangan pernah sama-sama terjerumus kedalam gejolak
kehidupan yang akan menyesatkan diri kita sendiri.


             Kehidupanlah yang mengajar kita agar tidak berputus asa.Kehidupan jugalah mengajar kita untuk mencapai kejayaan.Mengejar angan-angan dan cita-cita. Kehidupan itu indah jika kita memahaminya dan tahu mengahargainya.  :) 


bait2 kata tu eva ubah sikit dari owner blog ni agar mudah difhami.---- >    


oke,so we all know that 'Hidup' itu penting bagi setiap makhluk di muka bumi ini... tapi kita juga sudah tahu adanya kehidupan pasti akan adanya kematian..  umpama adanya perjumpaan pasti akan berakhirnya dengan perpisahan.. :) 

~KEMATIAN ITU PASTI .. 


Semua orang akan diuji tuhan , semua orang akan merasai kehilangan  . Kesakitan kehilangan orang tersayang . Yang selalu disisi, dihati dan menemani jiwa hari hari . Namun bila sampainya hari tuhan ambil dia semula. Kita akan rasa satu dentuman halilintar yang memecah gunung ganang. Sakit . 
Namun sebenarnya kenangan dengan mereka itu lah kekuatan. Ingatan itu mampu buat kita berdoa untuk dia, sebab dia ada dalam jalur masa hidup kita nan indah dulu.

Paling utama ialah kita perlu ingat dan percaya bahawa kematian adalah pasti untuk setiap insan. Sama ada cepat atau lambat, kematian pasti datang. Bila? Di mana? Bagaimana cara atau apa sebabnya? Hanya Allah yang Maha Mengetahui


      Proses kematian amatlah sekejap berbanding proses kehidupan. Proses kehidupan melibatkan ramai manusia sedangkan proses kematian hanya melibatkan malaikat izrail dan itu pun datang untuk menjemput kita. Proses kehidupan amat panjang, bermula dengan kedua ibu ayah, ibu mengandung dan seterusnya. Sama seperti hidupan lain kemudian maut menjemputnya tidak sampai kelipan mata.

kematian itu hanyalah sesuatu kekuatan yang kecil saja dan lemah sangat berbanding dengan kekuatan kehidupan yang penuh dengan makna yang tersirat.

oke,eva changes sikit ayt tu dari blog --->   




setiap ayat yang digambarkan,penuh dengan kata dan erti yang benar dan memang kita tidak mampu menafikannya.... hmm...  sudahkah kita bersedia menghadapinya?  satu soalan yang sering dan kerap berlegar-legar di ruang kotak fikiran ini....  terasa diri ini terlalu kerdil untuk membahaskan soalan ini.. apa-apa pun eva manusia biasa.. memang takkan lari dari segala kesalahan dan kejahatan. eva mengaku diri ini terlalu banyak kelemahan yang mugkin orang lain tak tahu,tapi hanya diri kita saja yang memahaminya..... :')  perubahan itu memerlukan masa.. sokongan...  dan keinginan diri sendiri untuk berubah.. tetapi entahlah,i don't know what should i do and i want to think ...  :'(     hmmm...    


oke,lets see pic dkat bwah ni... asyik sentence je... :) hehee.. 



seriously eva memang jarang pakai baju kurung o kebaya ...  eva lebih suka dress and blouse.... i don't know why... but i most love it.. :) ^_^ 



oke... pic dekat bawah ni pulak... time hari guru... 



from left-hafati,nurina ,me :) 




 from left- nurina,arina,me(eyfa eva)





seriously rindu budak sebelah ni...Nur Mastura Bte Rahimi... si pelat 'R'  HEHEHE.... jangan marah ye mas... hehehe....  dulu kite rapat sekarang je kurang tegur... masing2 sudah lain kelas :) ingat lagi memory kita time form 1 dulu... hahaha...  tak bole lupa oke....  miss u friends.. :) 



wif nurina  and razmil... :)  for razmil, if u open this blog and read this... i just want say, jangan terlalu ikut kata hati... bertindaklah berdasarkan akal fikiran kita secara waras ok... :) i know u're a strong man... jangan kerana cinta diri merana.... jangan terlalu sayang kerana 'dia' itu belum pasti jodoh kita kelak... :) think ur future, that most important than love friends...  ikhlas dari sahabat , yang mengingatkan diri sendiri ini... :D 


mungkin  orang yang baca blog eva ni mesti pelik , eva memang suka  tambah iklan2 and cerita dari luar tajuk ni.. haha... maaf ye... eva suka menyimpan kenangan jadi apa yang eva ingat untuk diceritakan eva akan cerita ...   that's why kadang2  tercampur  aduk story ... kadang2 eva saje nak test pembaca ni mana yang dia peka terhadap sesuatu cerita tu... ye, eva memang suka menguji dan mengkaji . .. sebab eva nak tahu ... hm..   orang lain tu ada tak yang macam perangai eva  ni ? tak tahulah nak jawab ..   jawab dalam hati je tau  ..hehe..  

so back to topic ,eva sendiri sedar bahawa adanya kehidupan seseorang itu pasti akan adanya kematian di hujungnya... :')  kita sebagai manusia biasa tidak tahu ajal kita bila....  eva juga cuba untuk belajar berubah dari kesilapan apa yang pernah eva buat eva akan perbetulkan.....  maybe orang boleh berkata apa sahaja tetapi kita yang tahu diri kita ini seperti mana.....   bersedia atau tidak kita tetap akan hadapinya....  kerana KEMATIAN ITU PASTI... :')


feel sleepy now... huwaaaa.... :) hehehe...papai... muah.. hugging my teddy bear ... ^_^ :* 
~DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST OK.. ;) 
perbetulkan jika eva ade ksalahn.. eva terima.. :) just leave ur comment sweety.

<3 EsToY eNaMoRaDo De Ti
 (typing at 4: 26 am   2/6/2014)

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA