Tuesday, 3 December 2013

^_^ About him…but who?




 ~Holla readers… how are u today?fine? eva still sihat lagi. ^_^  hmm… bila bukak blog je eva rasa sedih..why?eva mesti ingat kat dia.  tak tahu lah kenape dengan hati ni… yup,maybe eva memang perlukan seseorang untuk bercerita tentang perasaan,tapi eva macam tak boleh   nak percayekn seseorang… ok,berbalik kepada story yang lepas. 


 ·         About my crush.
    
    eva pon pelik pada diri eva sbenarnya… eva minat dua lelaki dalam satu masa .. minat bukan bermaksud  cinta  right?

:)  yang buat kepala eva pening, yang lelaki A  ni…  eva tak tahu lah,kenape eva mesti fikir kan lelaki A ni sedangkan dia ni tak wujud ..tak  ade depan mata eva ,tapi hati eva dah mula sayang dia..  sometime eva rasa eva hidup dalam angan2 eva sendiri… maybe,eva terlampau  mencari  lelaki tu siapa, tapi eva tak tahu.. eva pelik dengan diri eva.. eva ni gila ke? Hmm.. pelik bin ajaib…perasaan sayang tu tibe2 ade dalam diri eva… sampai eva sanggup tunggu 2 tahun cari siapa lelaki tu.. tahun ni dah masok 3 tahun eva tunggu dia… eva susah nak cerita,coz ianya memang datang dari hati..susah nak luah…  eva tak pernah tahu rupa lelaki tu macam mane?duduk mana?nama siapa? Semua tu eva memang tak tahu….eva pelik…  eva takut sebab kan perkara ni eva tak boleh nak terima lelaki lain… eva tak tahu why must I’m waiting for him!!!!!!!!!!!(jerit)  Pelik……….   Mungkin ada hikmah disebaliknya.. . suka dekat lelaki yang  tak pernah wujud…  ke memang eva sedang berhalusinasi ? no !   hmm...  memang eva berharap sangat supaya eva dapat tahu siapa lelaki tu , kerap juga 'dia'datang dalam mimpi eva ...  tapi eva musykil  ,   kenapa ? ke memang orang lain pernah lalui  perkara yang sama seperti eva?  tiada jawapan...  end ~  next story 


yang lelaki B pulak,eva kenal dia at fb, tapi kite orang satu sekolah… walaupun satu sekolah,tapi tak pernah tegur pun… tahun ni baru dia tegur…  age dia atas eva ..23/3/2013 baru dia tegur eva tapi dekat chat…..start dari tu eva TERsuka dia..hehe… ter   ok.. bukan sengaja… yang special nya dia pada mata eva coz dia funny, pandai buad lawak.. setiap kali eva online  fb,eva mesti stalker fb dia…  dia pandai amik hati, eva rase setiap orang yang chat dengan dia pasti melting punye… biasa lah lelaki memang pandai mengayat… tapi eva rase  dia ni lain sikit.. eva nampak kejujuran dia .. tapi tak tahu lah disebalik tu.. kekurangan dalam diri dia,dia macam tak pandai berkata-kata… macam pendiam.. baik memang baik.. selalu juga eva perhatikan dia at sekolah…  eva ni jenis suka tanya pendapat, jadi eva suka lelaki tu bagi pendapat yang sempurna… tapi kalau lelaki B ni,dia macam tak tahu nak jawab… btw eva tak kesah,eva rasa dapat kenal dengan  dia baru eva tahu perangai dia tu… sekalipon tak pernah bosan chat dengan dia… always happy… :)  btw i know nobody’s perfect… mesti ade kekurangannya ...   eva tak tahu lah hati dia macam mane pulak…  dia lah lelaki yang pertama tak pernah minta number  fon dekat  eva…  may be malu kot… entahlah… biasanya,kalau lelaki laen pantang sikit mengayat mula lah minta number fon lah..ke  eva yang terperasan lebih ni? hahaha....  dush dush !!!   jauhilah ... lagi 10 tahun akan datang, kalau eva read balik story ni mesti eva akan tergelak sorang2 punya... hehe... biasalah remaja ,  minat orang ni , lepastu minat orang yang lain pulak ...  hm.. ok ....  
 dia ni merupakan ex kepade kawan eva… eva mule2 tak tahu ... so , this  is my secret  yang kwn eva tak pernah tahu ....  tapi wait wait  ! secret?  kalau secret dah  pendam sorang2 kan... hm... ni eva dah tercerita ... so  teruskan je lah... hahaha....  ape yang eva boleh buat biar tersimpan perasaan suka dan minat ni dalam hati eva…  lebih baik begitu .... betol tak ?   tak betol tak betol.. hahaha... 


ok2,ade pic at bawah ni..mesti readers bosan dari tadi eva membebel.. hehe…iklan sekejap.. 
 
Pic ni baru jugak… mase tu eva pergi pulau besar,melaka… tempat ni memang jadi tempat favourite family eva bercuti at sane..memang setiap tahun kite pergi.. Cuma tahun lepas je tak ,ade masalah..  

 
Yang ni pulak,wif Are Deq… time malam masa tu…




 
Readers nampak kan tulisan tu? Hehe..'eyfaeva’…. umie n siblings eva cakap ape tau bile dia tengok pic ni,dia cakap rantai ke? Haha… nak tergelak eva dengar…  maybe ade yang tak faham… tu gamba ombak,eva tulis at pasir….. memang nyaman bila kite tengok alam semulajadi kan.. walaupon at pulau ni banyak cabaran,btw best sangat… eva suke.. ^_^ hope dapat pergi lagi .. .



Oke continue story tadi….
Sometimes eva rase single ade lah jalan terbaik untuk diri eva… kite bebas melakukan ape sje… tapi sebalik tu pulak,memang kite bosan,lagi2 tengok pasangan yang sweet2 ni….  Rase cemburu pon ade kadang2…. Pelik dengan kehidupan ni…. Segalanya telah diaturkan…  sebenarnya tak ada yang pelik , memang itu satu ketentuan right?   apelah eva ni ... hehehe...  about crush tadi… tak salah jika kite minat seseorang kan ? tipulah kalau perempuan tak minat kan seseorang … hehehe…  ^_^ depends pada diri masing2 ... hmm  

Pernah ade sorang lelaki ni tanya eva kenape tak  couple? Sampai ade yang cakap eva ni 'LESBIAN'???Gile mamat tu… sejahat-jahat eva,eva tak pernah bercinta degann kaum hawa sesame sendiri…  memang eva pernah cakap eva ni susah nak trust lelaki,tapi uolls kene faham maksud ayt tu…  lelaki ni tergolong dari segi Atuk,Ayah,Remaja,Adik and others .. yang eva maksudkan adalah LELAKI remaja zaman sekarang ni…. ada yang bole jawab ayat dia macam ni ae '  Ayah awak pun lelaki jugak '  stress bile cakap dengan orang macam tu ... memang lah my dad tu lelaki ...  yang eva maksudkan diri remaja yang belum berkahwin and bajet entah pape ..  geram !  hm...  Yup,memang betol tak semua lelaki jahat,tapi eva rasa 90% lelaki yang  TAK BOLEH kite percayai dan 10% lelaki yang kite BOLEH percaye..  tu belum lagi ikut keadaan .. hm..  so, sebagai perempuan diri kitalah  yang kena bijak buat keputusan ... jangan sampai  dah terkena baru nak menyesal ...  ok,  i know, eva ingatkan diri sendiri sebenarnya ...  

Tak kurang juga pade yang gurlz ni… pon same jugak…  so,ape yang eva perhtikn sekarang ni,tak ade siape yang benar…. Memang kedua-dua nya tak betol… bile kite dapat bf yang baik, gf pulak buat hal, bile dapat  gf yang baik bf pulak yang buat hal… lumrah kehidupan remaja zaman sekarang.. kite tak boleh nak  ubah… eva pon ade kekurangn diri eva… so, diri kite yang tahu siapa sebenarnya diri kita kan? Org lain tak  kan tahu… 







PEREMPUAN KENA TAHU

Seseorang lelaki yg benar² mencintai mereka tidak akan membiarkan mereka pergi tidak kira bagaimana sukar keadaan sekalipun..

LELAKI KENA TAHU
Seseorang wanita yg benar² mencintai kamu, akan marahkan kamu untuk banyak perkara tetapi masih terima kamu seadanya walaupun kamu menyakitkan hatinya..

ayat tu eva dapat dari Encik Mimpi.... ^_^



selamat malam cinta-Encik Mimpi... 
salah satu lagu dia yang eva minat...^_^
 hayati sekejap oke... :) 


video



Lagu: Encik Mimpi

Lirik: Encik Mimpi

Sebelum kau terlena
Dengarkan irama ku
Sebagai peneman rindu
Mengharungi malam mu

Hilangkan resah hati mu
Hilangkan duka jiwa mu
Yakin ku ada di sisi
Temani mimpi-mimpi mu

Malam, ku meminta kepadamu
Lindungi permaisuri ku
Ku sungguh menyayangi nya

Sayang, pegang erat jemariku
Dan jangan kau lepaskannya
Ku kan ada menjagamu
Selamat Malam Cinta


Tau tak kenapa ex tu dipanggil "EX"? 



Sebab ia adalah suatu EXperience yg mematangkan kita, EXample utk kita tidak melakukan kesilapan yg sama, juga utk kita lebih bersedia memulakan EXpedisi hidup yg baru. Move on.








   awesome ayat tu.. ^_^    eva suke sentence ni...  

~kadang-kadang eva banyak spent time bace entry dekat blog En.Mimpi ni.  dia pandai berkata-kata... for example macam ayat dia tu,memang benar kan? hmm... ada bagusnya juga kalau dia teruskan dengan penampilan dia macam tu... serious eva cakap,zaman sekarang kebanyakkan perempuan memang memandang lelaki yang ada rupa dan harta...ramai jugak yang sruh dia tunjukkan wajah dia,pada eva lebih baik tak perlu... biar dia terus jadi misteri untuk semua fans or peminat dia... hmm... eva pon tak tahu kenape eva perlu cerita pasal En.Mimpi ni at blog eva...i don't know... jari-jemari ni yang sedang menaip,otak sedang berligat berfikir... hati? cuma bunyi krik krik krik je...erm... nanti eva continue story lagi ... ^_^ 

oke,bye sweety... thanks reading.... 
~DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST... 
tenkiu... papai..take care ...  i want hug my teddy bear first...wink2... ^_^  it's Raining again...  :(


<3 EsToY EnAmOrAdO De tI  
(typing at 5:10 pm        3/12/2013) 


Comments
2 Comments

2 comments:

Nurul Hidayah said...

Yang manis tak semestinya baik utk kita.. begitulah sebaliknya, ubat biasanya pahitkan? so pandai2 la adik memilih untuk yang terbaik dalam hidup.. all the best^^

eyfa eva said...

thanks.. :)

Post a Comment

~wink wink... leave ur comment sweety.. ^_^

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA