Saturday, 9 November 2013

~About me ^_^


~Holla readers, meet me again... hehe.. :) oke now eva nak story tentang diri eva and macam2 lah nak story haha... so  dengar si gadis rabun ni berceloteh .. hehe...    

1---> eva ni jenis yang nakal sebenarnye..hehe... eva suke kacau orang... eva suke ketawe dan senyum..  tu dah jadi hobi eva.. :) eva suke bersendirian… jauh dari orang2 dan gangguan  .. tak selesa bile berade dekat tempat yang ramai orang..dan eva ni suke tengok cermin... haha ..  ade sampai satu hari tu,at sekolah, eva kene marah dengan cikgu pasal tak habis2 tengok cermin..hehe.. cikgu tu siap nak rampas lagi... ( tu  pon salah ke? ) haha..  eva pon tak tahuu kenape  .. bile eva tengok diri sendiri,eva rase tenang..ceyh, hehe.. sometime eva fikirkn masa depan.. eva terfikir jugak,dapat ke eva nak capai cita2 eva? hmm.. semua tu Tuhan yang tentukn...kite sebagai manusia harus berusaha ...  kalau readers nak tahu lah,  eva ni sebenarnye kuat berangan..asyik berangan  yang indah je. hehe.. tapi kenyataan tak seindah manapun..  haha .. mungkin terngaruh novel kot... hoho.. enta ae.. kadang2 eva rase macam blog ni dah jadi nacam diary eva pulak.. hehe.. kalau bole semua eva nak cerite.. ^_^ eva susah nak cerite dekat orang yang eva tak kenal lagi2 tentang life eva.. pade eva,biarlah orang nak anggap kite ape pon,yang pasti kite tahu diri kite sendiri.. oke, ade pic at bwah ni..


2--- >tengok ni…

Eva ank ke 3.. so,eva tak tahu betol ke tak dalam pic tu… matang,manje.. haha..cam kelakar pon ade..  manje tu  setakat dengan mom eva,siblings and fwends je… bf? Entahlah… tak tahu nak cakap.. matang pulak,mybe muke nie kot.. eva paling benci bile orang tanye eva ni umur berape? Bile eva cakap 15 ,semua tak percaye.. :(  hmm… malas nak story… lagi2 kalau  lelaki.. :(  dia bukan ejek ,just dia cakap 'still BUDAK lagi?' bile dia dah tahu eva 15 y old.. pade eva,eva is not CHILD.. hmm..  tak semua manusia yang bergelar 'REMAJA' tak matang.. biasenye lelaki lagi ramai TAK MATANG dari pompuan.. (tak sdar diri) wekk..not all boy but setengah je... .  :P bnci orang yang macam ni... huh! -_-   

Oke let’s see pic eva at bawah ni…









Eva jarang sebenarnye pakai baju kurung or kebaya coz eva lebih suke pakai dress labuh or pendek.. :) baju kurung or kebaye biase eva pakai time hari raye je.. tu pon sekejap je,pastu bukak balik tukar baju laen.. hihi .. pic ni time eva at majlis perkahwinan akak kepade fwends eva.. ( Hafatin) I like my style… tengok at keek eva … :)  eva tak kesah pade barang murah,asalkan barang  tu cantik pade pandagan eva…

kalau  pasal makan pulak eva tak suke makan sayur,that’s why kurus..tak gemok2.. hihi.. kurang vitamin.haha..  eva tak suka makan char kuey tioaw ... (betol ke taklah ejaan tu) hehe   sedangkan family eva semua orang suka mee tu   ...    

3--- >  




comel kan mioow tu..kucing kawan eva, hehe…  eva suke kucing.. dulu eva takot nak pegang kucing,eva pon tak  tahu kenape..tapi dah lame2 ok je… eva  kadang2  terfikir nasib kucing2 yang ade at luar sane tanpa tempt perlindungan,makanan yang kurang,keselamatan,kesihatan dan macam2 lagi… hmm.. :( macam mane dia orang bole lalui semua tu.. ? hmm… kesian tengok mioow2 uww..   kalau eva ade at tempat mioww2 uww,eva rase maybe eva sanggup mati dari nak teruskan life ni.. :’(   jalan terbaik.. bukan putus asa,tapi memang tiada  tempat bergantung.. eva takkan nak bela semua kucing at dunia ni, tiada siapa yang mampu dan sanggup..   hmm.. eva bersyukur jugak coz ade lagi segalintir masyarakat yang sanggup buat tempat perlindungn haiwan.. :) jage dia,selamatkan dia… hope Tuhan memblas jasa mereka .. :) eva yang ade sekor mioow ni pon tak terlarat nak jage.. macam mana nak jage yang beribu-ribu kucing at Malaysia ni? Belom lagi satu dunia… bukan kucing je malah anjing pon kite perlu bagi perlindungn coz semua haiwan tu ciptaan Tuhan.. :’) oke,



Haiwan yang eva tak suke,bukan tak suke sebenarnya tapi geli…hehe.. :D pantang nampak lipas,eva dah terjerit.. walaupun jauh lagi lipas  nak datang.. lagi2 yang lipas jenis bole terbang ni.. lagi lah.. OMG!  Haha.. memang name mom eva yang akan eva jerit… hehe…  cacing,katak,cicak,tikus semua tu  geli.. tapi eva paling pantang nampak lipas.. pernah eva menagis sebab lipas auww.. :( hmm.. geli yang teramat, tak ley nak cakap dah.. lagi2 kaki dia… euuww…   umie eva yang jadi mangsa kene bunuh lipas uww..hehe…



4 --- >now eva nak story pasal ciri2 lelaki yang eva suke.. it’s up to readers kalau  anggap eva ni jenis memilih or  what else…. Eva ade sebab tersendiri….  :)

Pandai maen gitar 
jujur/setia  
funny (pling pnting).. :)  
suke berckap/sporting
caring
bukan panas baran
sikap tak suke mmilih
tak memandang rupe /harta/kelebihan
sentiasa ade disisi kite bila kite perlukan
bole membimbing
responsible
terima eva seadanya > kekurangan/kelabihan
tak pernah couple dengan sesiap pnn.. :)  

      and macam2 lagi sebenarnye..  kalau nak senaraikan mungkin sampai kesudah tak habis... hehe ...  eva tak kesah kalau  lelaki tu tak cukup ciri2 yang eva nak… yang pasti ade salah satu dari tu…. setiap orang ade citarasa masing2 ...  ^_^  handsome or something else,eva tak  kesah… pade eva hati itu yang lebih penting… dan eva nak kan yang kekal sampai bile2 walaupun kite tak tahu ketentuan Tuhan.. tapi kita perlu cuba ..  :)  KEPERCAYAAN adalah yang paling utama dalam setiap hubungan…  eva tak mau sejarah eva yang lame akan berlaku kembali.. cukup hanye sekali dalam hidop… all people can change she/he mistake..  macam eva  jugak ..  menyintai or dicintai memang perkara indah,tapi kite perlu tahu batas2 dalam menjalani percintaan…  lagi2 di waktu persekolahan .... tak salah nak bercinta, tapi bijaklah gunakan istilah bercinta dalam pelajaran  ... itu pada pandangan eva  yang selalu eva harapkan .... 


5 -- > hmm,yang  eva nak story sekarang ni,pasal budak lelaki zaman sekarang ni... berdasarkan  ape eva perhatikan lah.. hmm.. memang setiap Adam diciptakan untuk Hawa, tapi eva still tak jmpe lagi lelaki yang betol2 ade perasaan sayang, cinta ,jujur,ikhlas...  sampai bile2... eva tak thu why lelaki ni,bile dah jumpe gurlz yang lebih cntik  dari gf dia orang,mula lah...  hati dah tak sayang lah, tak de perasaan cinta lah,macam2 dia bagi alasan at gf dia coz nak putus... eva memang selalu perhatikan kawan2 eva ... hmm..entahlah, tak tahu nak cakap macam mane.. memang eva tahu tak SEMUA lelaki yang macam tu ... cuma segelintir sahaja..  eva ade pengalaman sendiri bile bf kawan eva suke eva.. oh no.. memang payah,nak lalui mase  tu... dah lah kawan rapat..  tak sanggup nak rampas bf kawan sendiri.. cukup pengalaman yang eva pernah ade tu... fikir sejenak, bila bf kite couple dengan kawan baik kite pulak?  ape perasaan kite?

kalau  gurlz  pulak... bile dah dapat bf yang baik caring or lengkap lah senang cerite,masalahnye si gf ni pulak yang buat hal... pelik betol.. mula lah si gf ni nak berlaku curang... eva rase,perkara macam ni tak  sepatotnya  berlaku dalam perhubungan setiap pasangan...   tapi eva fikir balik , sedangkan suami isteri je boleh bercerai berai , inikan pulak yang baru nak mengenal cinta kan... tapi pelik kan? tetap terjadi jugak...  hmm.. kalau eva,eva akan pastikan hubungan eva tak akan berlaku macam ni untuk masa hadapan nanti  ...eva bukan nak cakap besar,cuma ini pendapat eva.. maybe ade yang ckap,eva ni tak lalui kehidupan dia orang so eva bole cakap macam2... hmm.. tak sebenarnye.. semua orang pernah lalui perasaan kecewe,sedih,terharu,gembira and else..  walaupon dah nak masok 3 tahun single, eva rase sejak single ni baru eva faham erti sebenarnye perasaan cinta tu.. 

zaman sekarang,eva tengok cinta tu dah macam tak berguna lagi..
 example: si bf senang sangat bertukar-tukar pasangan macam tukar baju... same jugak macam si gf ni..   kalau eva, eva  tak sanggop nak kongsi kasih sayang tu .. yang  dikira bekas ...dah sayang orang ni ,lepastu sayang orang ni pula ... memang eva pun pernah  rasa begitu , tapi sekarang  eva belajar dari kesilapan eva .... eva lebih rela cari lelaki yang tak pernah couple... hmm.. :)  tapi kalau sudah tertulis memang jodoh eva dengan orang yang sebegitu ,  kita kena  bijak ... jadikan diri kita yang terakhir dapat kasih sayang tu sampai bile2 ...  kerana yang terakhir akan kekal selamanya ... 

so,ape yang eva cakap ni sebenarnye memberi kesedaran kepada diri eva sendiri...  dan kepada readers yang bce ni,korang bole ambil  value daripada kehidupan eva.. :)  sekadar berkongsi cerite...  eva cume tak mahu orang laen lalui ape yang pernah eva lalui sebelum ni ... cukup tersiksa bile hati ni sakit...  :)



oke,until now eva story ok.. macam dah melalut dari tajuk post... haha... 'about me' tapi cerite bende laen pulak.. hehe.. ape yang terlintas di minda eva,eva akan story.. :)  thanks reading ok... nanti eva story about my crush.. hehe. :* 
~DON'T FORGET LOOK MY OLDER POST OK .. ^_^ 
nak plok teddy bear...  :(  ngantok dah ni..papai... nite sweety.. :) leave ur comment.. perbetolkan jika eva ade kesilapan... :)

<3 EsToY EnAmOrAdO De tI
(typing at 12:00 am        11/11/2013) 


Comments
5 Comments

5 comments:

Khir Khalid said...

Salam singgah sini.. salam perkenalan.. :)

eyfa eva said...

:) oke...

muja said...

hye eva. susah nak faham bahasa eva tpi i enjoyed reading it :)

eyfa eva said...

HAHA...really? :)

Anonymous said...

i love your story - Mr.F here. ^^

Post a Comment

~wink wink... leave ur comment sweety.. ^_^

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA