Wednesday, 16 October 2013

~InTrO ^_^


~Holla readers.. it's me eva..   :)   this is my first entry ... and i'm still newbie ...  let's know about me .... 




* my real name is Juiffah Syahirah Bte Mohd Yazid.. (justcall Eva o Eyfa)   
*15 years old..  untuk tahun  2013 ni  hehe ...  (1998)  
*1 June (Gemini)  
* anak kelahiran Johor ...
*mempunyai banyak impian yang hendak dicapai ...   
*seorang yang kuat berangan  ..  heee
*mempunyai pendirian dan prinsip dalam kehidupan yang kadang2 sampai orang sukar nak memahami ....  hehehe...  
*meminati dalam semua bidang kesenian dan kebudayaan ..  eva interested in art since i was child *suka mencuba sesuatu yang baru ...  
*kurang meminati aktiviti lasak ...   
*sometime keras kepala  , degil ,  ego dan kuat merajuk ... 
*suka memberi pendapat dan inginkan pendapat daripada orang lain .... 
*suka bercerita tetapi eva ni malu ...  
*suka berkawan tapi eva tak pandai memulakan perbualan . 
* i most like red,orange,yellow.. that's my fav colour... as like my blog yang korang tengah bace ni.. try perhatikn,ade eva punye favourite  colour right? :)  heee...  colour ala2 matahari terbit and terbenam kan? ^_^   i love nature... <3   eva suka berada di tempat yang sunyi as like hutan, tepi pantai , tengok views of sunset ...
*eva suke read novel,teddy bear,and flower... that's why eva choose konsep bunga bertaburan.. :) tenang right? tengok favicon skali(teddy bear) ^_^  
* songs yang korang dengar tu my fav songs... cube korang next... have  4 instrument(saat terakhir piano version/my heart guitar version/my memory-winter sonata/selamat pagi cinta/endless love piano version and only you -winter sonata ) 1 music box ( Pan's Lybarinth ) and 1 song (secret song for you) ^_^ oke, try hayati  ...hehe   :)  


oke now eva nak story macam mane tercetusnya idea  eva nak buat blog ni .. disebabkan kebosanan yang melampau  lepas PMR ... tak thu  nak buat ape dan eva nak orang  tahu tentang diri eva  ..eva tak  suke orang yang suke judge sane sini… eva memang suka memberikan pendapat , tapi kadang2 tak semuanya betol.. haha...  ok.. 
eva ade story  nak share diruangan ini  .. berdasarkan pegalaman yang eva lalui ..  :D let's begin .. 

~CeRiTaKuNtUKhAmOoO

·         it’s about LoVe <3
-->  ramai yang tanye eva kenape still single?dah 2 tahun tak  berpunye..  Soalan ni lah yang paling sukar bagi eva.. hee ( tak tahu nak jawab macam ne) :)   coz eva rase perkara  yang lepas tak  patot berulang… dan  kite sebagai manusia perlu teruskan life ni.. :’)  disebabkan perkara yang lepas jugaklah  eva ubah pendirian diri  eva.. eva memang susah nak trust lelaki lagi ... tapi mase couple  macam cinta monyet.. biasalah , kehidupan setiap remaja ... jangan cakap korang tak lalui semua tu ok ... semua lalui  cuma yang berbezanya adalah penceritaannya dan pengalaman yang dilalui  oleh setiap insan  ...  eva pernah ade ex-bf only 3 ok.. haha.. tak  lebih..  rasa kelakar pulak nak cerite  ... hehe ...  :P yang first,eva terpakse pindah.. tak  terime kate  'putus ' pun .. tapi dah anggap clash.. huh!,old story.. yang second  ‘ dia’ passed  away(13/9/2012).. :’( :(  hm and have problem dengan  family dia.. (I didn’t want cry again) ok2 ..   third ni ,eva ingat bile couple dengan dia boley lupakan bende yang lepas,tapi makin teruk…   lain jadinya.. lagi2 lepas menerima kenyataan bahawa seseorang yang kita sayang tinggalkan dunia ini bukanlah mudah untuk kita meredhainya ...  hm... sukar ...  eva tahu  .. eva pun   salah sebenarnya  coz layan dia macam nak tak nak je.. hati ni sebenarnye   tak ade untuk yang third ni .. memang  fikiran eva lebih tertumpu kepada yang second tu ..   family eva tak tahu pon pasal ni.. 
salah stu diri eva,eva suke bersendirian.. tak suke campur orang..but  sebenarnya eva ok je . kalau dah kenal  eva,prangai eva memang ade masa gile2.. hehe.. (suke kacau orang)  eva lebih suka orang yang bertanya terus kepada eva , bukan eva yang bercerita dahulu .... 

ok,mase clash dengan yang third tu , dia tak bagitahu ape2.. tibe2 je eva nampak dia dengan gurlz lain.. but seriously eva tak rase sakit hati pun.. eva rase hepi coz bebas.. dan tengok dia dengan new gf dia.. (ikhlas dari hati)  :) esok (17/10) <-- tarikh couple dengan dia, eva ingat pon coz that date akak eva’s birthday..  
eva cerita pasal ni sebab eva nak beritahu yang eva ni jenis yang mengingat setiap ape yang terjadi ...  hmm... eva pun tak tahu kenape...  memang tak semua perkara eva ingat , tapi bila eva meanggap  bende tu penting automatic selamanya di ingatan ... 


sekarang , pengalaman eva yang mematangkan fikiran eva .. eva rase banyak lagi yang eva akan lalui dan akan jumpe jauh lebih baek dari diaorang…kehidupan ni MiStErI.. kite tak tahu ape yang akan berlaku akan datang.. (ToDayY  iS  pReSeNt, ToMoRrOw  iS mIsTeRy   AnD   pAsT  iS hIsToRy.. )




 Lelaki menghulur cinta , terus diterima

Mahalkan dirimu muslimah

Biar lelaki tahu engkau tidak mampu dijual beli . Let the world know :)    


I got it from fb… copy paste..  but it is right?
Until here I can story about love . next,

 ·         it’s about me n family :)
              --->     eva  lahir dari keluarga  yang sederhana.. have  sweet parents… ^_^ and have crazy siblings.. haha..  eva anak ke-  3 dari 4.. and stay with akak sedare eva.. dah macam  siblings jugak.. sometimes, eva rase eva paling manje antare 4 orang tu .. coz eva rapat dengan  mom eva..  setiap kekeluargaan akan adenye  pergaduhan and then baik semula.. macam tu juga life eva.. normal macam orang biase.. if have prob with fam,kite settle and discuss untuk selesaikn same2.. not forget to my lovely cat,name mioow  uww  Rangrong.. haha..funny right? But it awesome .. cute je.. (betina..) parents eva letak  name  mioow tu coz time die kecik dulu, dia tengok tv time tu cerite philipines ape entah.. amik dari name pelakon tu .. hehe.. funny je.. sampai sekarag melekat name dia.. dia ade mama dia.. name mama mioow tu Celoreng.. coz badan dia berceloreng ..hehe.. but it  already passed away,eva memang sayang dia… (25/7/2013) dia da tak de .. :’(  eva pernah cari dia time tu dia hilang,then jumpe.. siap eva pindah rumah pon eva mintak parents eva bawa  dia sekali.. dia mati coz sakit… really love u.. :) hmm… (tga cry niey) :’(  may be I’m not good to be ur master. .. tenanglah mioow at sane  k .. oke.. eva harus bangun.. :)  yeay! No more cry.. always smile.. org takkan faham perasaan kite.. coz kite yang lalui detik2 kehidupan kite.. right? :)  

ok now see maa  siblings.. ramai cakap muke kite same...  hehe.. dari kiri gwiyomi 1-my younger sis- Jurabiatul Adawiyah(are deq) wears red slippers… gwiyomi 2-my second sis -Juhiza Suhailah (eja) wears pink shirt.. gwiyomi 3-kakak sedare  memang macam siblings right? Sharifah Nordiana(nana) tengah2..  gwiyomi 4-it’s me.. hehe wears blue shirt.. gwiyomi 5- my first sis-Juliyana Suaidah (lana) wears purple slippers.. :)

Time  ni eva n diaorang at kampong… nice kan place uww… atas  jambatan..hee…  tenang tmpat uww.. :)


Oke,kalau nak story pasal perangai,memag gile2.. hehe.. Are Deq-14 y old… dia just simple person.. montel.. omel je..  kadang2 menyakitkan hati jugak coz asyik nak menang je.. poyos, haha.. Eja-17 y old.. she likes dance.. zapin and others dance  .. hee.. chubby…  same jugak perangai macam are deq..  if eva minta  ajarkan sesuatu dia oke.. tak kedekut..   :) Lana-18 y old..very2 simple person ,tengok care dia pon dah boley nampak simple right? Paling rajin dalam family eva.. suke buad kerje rumah,pandai memasak  .. Nana-21 y old… kind person.. minta sesuatu ade mase bagi.. hehe ..  tapi all of kind.. paling pendek.. haha.. eva paling tinggi auww.. haha..  :P 

setiap manusia pasti ade baik buruknya, eva hanya kongsikan kebaikan yang ade pada family eva... yang buruknya, yang silapnya  biarlah disimpan dalam hati ... tak semua kita boleh meluahkan ... betul tak ?  ...   

Parents- my ummie-- a caring person,lovely,ade mase perangai pon gile2.. hehe… suke menyakat orang.. 
My dad--  tegas,garang,funny person..  :)
oke.. pic parents eva  tak de buad mase ni.. hehe.. ^_^  oke.. eva continue...


·         it’s about me ann my bestie :)



   geng merah !! :P  hee  
Dari kiri --> it’s me.. hehe.. (tak kan tak knal.. ) haha.. sebalah eva yang kecik molek tu name dia Arisya.. sebelah dia , Nurina,dan sebelah dia lagi,name dia Hafatain .. oke pEnat.. (asyik sebelah2 je.. ) hehe..   wait,have more pic..hee… tengok bawah..


Oke,dari kiri  tu Nurina, Arina,Arisya,Wani, Hafatin,… hehe..


AIEZIWA -->   A- atyn(hafatin)     
                          I-Ina(nurina)  
                          E-eva(It's me)  
                          Z-zera(fazera)dalam pic tak dew..
                          I- iecha(arisya)  
                         W-wani(syazwani)  
                         A-arina.. 





Eva pling rapat dengan Nurina,Hafatin,Iecha… memang dalam banyak2 pic pon mesti kite 4 orang ade bersame.. … yang paling susah nak bersame dengan Fazera.. eva pon tak thu kenape.. hmm..  diaorang satu kelas dengan  eva dari tahun lepas… :) macam2 perangai yang ade.. hehe..  

Nurina-she’s kind.. funny..   
Hafatin- same jugak macam  Nurina.. twin ni. asyik bersame jew. heehe 
Arisya-paling comel dalam fwends eva.. and paling kecik.. hehe.. 
Arina-paling tinggi dalam fwends eva… dalam pic tu dia tunduk, tu nampak same je semua.dia  clever.. :) sporting..  
Fazera-funny.. simple person.. hee..perangai dia jenis spontan je. ^_^ 
Wani-funny,paling kuat merajuk.. haha… kind..  Ok2,ade pic lagi .. hehe..


Pic ni baru ade Fazera… dia yang pakai baju merah tu… :) baju hijau Atyn… Iecha yang paling kecik.. eva yang baju putih.. :) tinggi kan eva.? Hehe… pakai high heels.. kalau tak pendek.. :( hmm..  hehe…  


tengok pic ni… ~memag kite 4 orang je yang bersame… yang lain tu cm kurang sikit..btw,eva tetap sayang diaorang… :)  pic ni time kite orang buat  study group… then singgah jusco.. miss this moment… yang amik kan pic ni name dia Mimie..not  gurlz oke but boy…
 

wait ,have his pic.. hehe… eva curi at fb.. ^_^ wink2… haha.. dia kawan lelaki yang eva paling rapat… :) dah macam abang gitu.. hehee.. btw umo same.. cume befday dia je awal… :)  dia ni funny,suke kacau orang..  dalam kelas kalau tak  de dia sunyi je.. :(  hehe.. dia  ni  mnyakt org dia no  1.. :P  haha…  contoh nye,macam eva tenga  tak de mood  ,dia lah yang selalu happy kan… :)  eva suke tegok pic dia yang ni…hoho... :P  hmm..

~one more pic... penting  dan bermakne     ... to my  all friends,kalau korang buka blog ni or terbace ni eva hope korang simpan ayat tu sampai bile2 oke ....


bila bercakap pasal kawan , eva tak pasti sama ada kita akan tetap sebagai kawan ataupun tidak... semuanya diatas ketentuannya ....  semuanya boleh berubah dalam sekelip mata ....  :) 
  
ok eva feel tired now.. dari tadi type…tak sabar nak pelok teddy bear.. hehe.. eva continue story … papai sweety ..thanks reading.. take care … nite..  muah..~ :*  

perbetulkan jika eva ade kesalahan.. eva terima.. :) just leave your comment sweety.



<3 EsToY EnAmOrAdO De tI 
( typing at 11:05 pm   16/10/2013)
                                                       
Comments
3 Comments

Post a Comment

~wink wink... leave ur comment sweety.. ^_^

~Dari hati :)

~Dari hati :)

~ Setiap cerita yang diluahkan, pandangan serta cadangan tidak akan sama ia sentiasa berubah - ubah ... Semakin usia meningkat semakin luas pemikiran seseorang itu ... Eyfa Eva , insan yang meluahkan cerita kehidupannya adalah insan biasa yang tidak pernah lari dari membuat kesilapan ... :) Coretan hati , terlakar indah di ruangan peneman ini ...


Total Pageviews


~ lOvE Me?

EsToY eNaMoRaDo De tI ---> watashi wa sorehodo anata u imas u,to watashi wa anata mo watashi nu ai wa shitte i ru~ ^_^
Sexy Pink Heart

My posts

To AlL ReAdErS ^_^

~thanx reading sweety.. :)

Aku manusia, yang punya perasaan,
Yang ingin disayangi, dan menyayangi,
Maukah, kau, mencoba mengerti,
Akan kisah hidupku yang, sebenar-benarnya.

Apalah arti sebuah kata cinta?
Bila hanya melihat, yang baiknya saja.
Tolonglah aku ,dan jawablah aku,
Sanggupkah kau menerimaku, seperti ini?

Jangan sakiti hatiku lagi,
Jangan sakiti diriku lagi,
Membuat aku smakin tersiksa,
Di hidupku ini.

papai sweety .... ~ ^_^ salam sayang


#hanya berkongsi cerita dan perasaan... ;) by EyFa EvA